rund

Når man kigger rundt i et hus, vil man hurtigt ligge mærke til, hvor prævalente firvanter er. Fra border og stole, til sofaer, vinduer, spejle og døre, er det som om, vi ikke kan få nok af firkanter. Måske er det startet med, at man nødvendigvis må have firkantede rum, og at åbninger til døre og vinduer er nemmest at lave, når de er firkantede. Og så er det bare blevet en vane, der har spredt sig til udsmykning og møbler.
Derfor er det også forfriskende, at der i de senere år er kommet mere og mere opmærksomhed på, at indretningen ikke altid behøver at holde sig inden for de sædvanlige rammer, og kun bruge kvadratiske og rektangulære former.

Med afrundede kanter og cirkelformede møbler og udsmykning, får dit hus en helt speciel fornemmelse, som det er svært helt at sætte fingrene på. Du vil aldrig kede dig af at være i dit hus, når du ser, hvordan variation i indretningsformerne kan påvirke hinandens og det samlede indtryk.

Giv værelset et særligt udtryk med runde tæpper

Gulvet er et at de steder, der nemt kommer til at virke ensformige og kedelige. Man har nemlig ikke som med vægge samme mulighed for at skabe adspredelse og variation, ved at hænge et billede eller maleri op. Med farverige runde tæpper kan man skabe et splat af livlighed, der deler gulvet op, og tilføjer rummet noget liv. Det kan man selvfølgelig også med firkantede tæpper, men det virker bare så syntetisk, i forhold til de organiske buer og modtagelighed, som et rundt tæppe har.
Man skal heller ikke være bekymret over, om et rundt tæppe passer sammen med firkantede møbler som sofabord, eller om de forskellige former vil konflikte. Tværtimod giver det et flot indtryk, hvis indretningen har en cirkel som center, og så rektangulære møbler rundt om. Det kan derfor også være en god idé at investere i et rundt sofabord, som virkelig vil gøre afslapningen hyggelig.

Saml familien omkring et rundt spisebord

Også større møbler kan fås i rund udgave. For eksempel er det blevet populært at have et rundt spisebord, hvor familien kan sidde omkring og nyde den fornemmelse af familiaritet og fællesskab, det giver – næsten som Kong Arthurs runde bord. Cirklen er desuden den form, der har mest areal i forhold til kanterne, så der er derfor ekstra meget plads til mad – som alle der sidder omkring kan nå, til forskel fra med rektangulære borde, hvor man tit er nødt til at spørge om maden.

Endelig kan også spejle fås i runde udgaver. Spejle reflekterer indretningen, og giver rummet mere dybde. Man har sjældent behov for firkantede spejle, da man kigger direkte på, og ikke ved hjørnerne, og runde spejle er derfor en god måde at tilføje rummet noget mere originalitet og liv, uden at det gør noget mod funktionaliteten. Om det er en perfekt cirkel eller en oval, vil et rundt spejl garanteret gøre rummet meget mere interessant.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *