sove

Vi ved efterhånden alle hvor vigtigt det er at få nok søvn, men ikke mindst, at man også sover godt. Hvis man ikke sover godt, eller ikke får nok søvn, så går det ud over den næste dag. Man har svært ved at koncentrere sig, man husker værre og man er mere irritabel. Hvis man lider af søvnunderskud, går det derfor som oftest ikke kun udover en selv, men også andre mennesker. Det kan påvirke ens kollegaer, hvis man har svært ved at kommunikere ordentligt med dem, og det kan gå udover venner og familie, hvis man har sværere ved at kontrollere sit humør.

At man ikke får nok søvn, eller sover godt en enkelt nat, kan selvfølgelig ske for os alle. Man kan have drukket for meget kaffe før sengetid, og have svært ved at falde i søvn. Ens barn kan også vækker en midt om natten, og forstyrre ens skønhedssøvn. Når man så vågner træt om morgenen, ved man, at man har en hård dag foran sig. Men i disse enkelte tilfælde tænker man som oftest, at man nok skal klare igennem dagen, og så bare tage tidligere i seng om aftenen end man plejer. Så er man på igen den næste dag.

Kugledynen følger ergoterapeutiske principper

Der hvor det rigtige problem opstår, er når man igen og igen har svært ved at falde i søvn, eller at sove ordentligt. Det er nemlig her, at det kan begynde at påvirke ens liv negativt. Men hvad kan man så gøre, for at forbedre ens dårlige søvnvaner? Et rigtigt godt bud er at købe en kugledyne. Kugledyner er udviklet i overensstemmelse med ergoterapeutiske principper for sensorisk behandling. Det, som kuglerne i dynen gør, er, at de stimulerer kroppen mens du sover, der så sender signaler til hjernen, som hjælper kroppen med at slappe mere af, og falde i en dybere søvn.

Udover at kugledynen kan bruges til at sove med, for at forbedre ens sovevaner, så kan dynen også bruges om dagen. Fordi kuglerne har den effekt, at kroppen slapper mere af, er dynen også god at bruge, hvis man er stresset eller har angst. Hvis man føler sig overvældet af disse følelser, kan man lægge sig ned under dynen og slappe af, og så hjælper dynen kroppen med at falde til ro.

Sådan kan du vende dig og undgå smerter

Hvis ens søvnproblemer skyldes fysiske grunde, som for eksempel graviditet, eller sygdomme som gigt, så kan et glidelagen være løsningen på ens problemer. Ofte når man er gravid eller lider af en sygdom, kan det være svært og smertefuldt at vende sig i sengen. Glidelagener er lavet af materialer med meget lav friktion, som gør, at ens krop glider bedre på overfladen, så det bliver nemmere at vende sig. Hvis man har det problem, at man vågner flere gange om natten, fordi man har vendt dig i søvne og fået smerter, så er et glidelagen derfor en meget god løsning på ens problem.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *