Den kan være svært at opbevare småting som makeup og smykker, uden at det ser rodet ud. Ydermere kan det godt være et irritationsmoment i hverdagen at skulle rode rundt i forskellige rum og skuffer for, at finde det du skal bruge til at gøre dig klar. Med et sminkebord kan du få samlet alt, hvad du skal bruge lige ved hånden. Samtidig kan du også overskueligt opbevare din makeup, smykker og cremer uden for synsvidde og derfor minimere rodet i dit hjem.

Gør dit hjem og hverdag mere overskuelig med et sminkebord

Når du tilføjer et sminkebord til din indretning, tilføjer du også et strejf af femininitet. Et sminkebord har ofte hylder eller skuffer, hvor du kan opbevare din makeup, smykker og andre små ting overskueligt. På denne måde får du også samlet alt, hvad du behøver for at gøre dig klar. Oftest bliver makeup opbevaret ude på badeværelset, fordi det er der spejlet er. Når du investerer i et sminkebord, er det ofte monteret et spejl på det. Du slipper derfor for at stå hen over håndvasken, for at gøre dig klar. Samtidig kan du også få opbevaret din makeup hensigtsmæssigt og væk fra badeværelset, fugten herfra kunne i sidste ende komme til at beskadige din makeup. Uanset og du ønsker romantisk eller minimalistisk design, kan du helt sikkert finde et sminkebord der matcher dine behov.

Invester i dig selv og gør din hverdag nemmere

Når du investerer i et sminkebord, investere du også i dig selv. Du kan sidde komfortabelt mens du gør dig klar og slipper for at skulle slås med håndvasken, samt problemet ved, at stå så tæt på spejlet så din ånde dugger det til. Ydermere har du alt, hvad du skal bruge, overskueligt opbevaret og lige inden for en håndsrækning. Alle disse forbedringer er også tidsbesparende og du får dermed mere tid til, at kunne fokusere på at gøre dig i stand. Noget der klart ville optimere dit sminkebord, er klart god belysning, det ville ikke kun hjælpe dig med bedre at kunne se. Hvis du samtidig vælger den rigtige form for belysning, kan du også lægge pænere makeup. De fleste vælger at have belysning rundt om spejlet, da det giver større mulighed for at kunne lægge en god makeup. Vælger du at investere i en gulvlampe, giver du også dig selv muligheden for, at få et overblik over dine opbevarede genstande.

Gør lidt ekstra ud af det og dermed dig selv

Har du muligheden for det, samt pladsen til det. Kunne det være en fed feature, hvis du tilføjede resten af de elementer du skal bruge for at gøre dig klar. Det kunne eventuelt være, alt fra et tøjstativ til opbevaring af dine sko. Det gælder dog om, at du finder den rigtige form for opbevaring så det ikke ser rodet og henkastet ud. Finder du derimod den rigtige løsning, kan du ikke kun spare tid i din hverdag, du får også samling på dine personlige ting og samtidig et unikt, feminint og personligt sted. Du vil sikkert også finde det mere indbydende at gøre dig klar og måske endda begynde at prioritere mere tid til dig selv, i din hverdag.

2020 har på alle fronter været et helt specielt år, der har været domineret af corona, nedlukninger og utryghed.

Efter mange hårde måneder med håndsprit, afstand og forsamlingsforbud, havde mange danskere uden tvivl glædet sig til et lille frirum i julen, som kunne nydes med de nærmeste.

Men julen er i høj grad blevet offer for den anden, store smittebølge, der lige nu bevæger sig igennem det danske samfund.

Smittetallene er rekordhøje i Danmark og er på flere områder værre end situationen i foråret. Det har i høj grad lagt en dæmper på julestemningen, men hvad med nytårsaften?

Endnu en nedlukning

Regeringen har udmeldt en ny nedlukning af Danmark, som gradvist træder i kraft i løbet af dagene op til jul, og efterfølgende på det nærmeste er total efter juleaften.

På sin vis har julen altså været fredet, men de sidste dage før årsskiftet byder traditionelt set på flere festligheder, i særdeleshed den 31. december, hvor der skal fejres nytår.

Men nedlukningen og forsamlingsforbuddet spiller igen en afgørende rolle, og barer, natklubber og restauranter er bare nogle af de mange virksomheder, der vil få konsekvenserne at føle.

Der kommer efter sigende flere udmeldinger om selve nytårsaften i forhold til retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne, men ikke meget tyder på de store festligheder.

Selve nytårsaften

De fleste forbinder nytårsaften med fest, farver, fyrværkeri og champagne, når det nye år skal skydes i gang med et brag.

Men de sociale sammenkomster og store fester bliver ikke en realitet i slutningen af 2020, og i endnu mindre grad, hvis der fortsætter med at være flere tusinde smittede dagligt og et stigende indlæggelsestal, der allerede er højere end i foråret.

Derfor må man indstille sig på, at nytårsaften ligesom julen kommer til at foregå i mindre grupper i private hjem, fordi omstændighederne ikke er til andet.

Spørgsmålet er endvidere, hvor meget gang der vil være i nytårsfestlighederne internt, når coronasituationen er, som den er. Og hvad med på selve aftenen – kan man stadig lave den traditionelle fondue, eller skal man ud i noget mere portionsanrettet?

Julehandlen har slået rekord på rekord i 2020 som en form for trodsreaktion på det hårde år, og det er ikke til at sige, hvorvidt det samme vil gøre sig gældende for forberedelserne til nytårsaften.

Udnyt ventetiden

Som bekendt er størstedelen af samfundets aktivitet lukket ned mellem jul og nytår, og i den forbindelse kan man passende udnytte ventetiden, før nytårsaften oprinder.

Mange danskere har tilbragt mere tid i hjemmet i 2020 end normalt, fordi hjemmearbejde og selvisolation er kommet på dagsordenen.

Det kan derfor meget vel være, at man er blevet mere opmærksom på forholdene i sin bolig, som man måske gerne vil opgradere. Det kan for eksempel være belysningen i dit hjem.

Dansk økonomi har ikke lidt så stor skade, som man på et tidspunkt frygtede, men den er alligevel presset, men man kan hjælpe samfundsøkonomien ved at investere lidt i sin bolig.

Måske kunne man bruge noget belysning til bryggerset, et nyt kiprelæ eller noget helt tredje, der vil give hjemmet et ekstra pift, før 2020 bliver til 2021.

Et sengebord er en nødvendighed for rigtigt mange mennesker, fordi det er praktisk at have et sted at sætte sine ting på, når man opholder sig i sin seng.

Som alle andre mennesker har du helt sikkert dine egne morgen- og aftenritualer, som du bruger pladsen på dit sengebord til. Men har du nogensinde tænkt over, om du faktisk har det som er nødvendigt på dit sengebord for at du kan starte din dag ud på den bedst mulige måde?

Læs med her, og find udad hvilke ting, du er nødt til at have på dit sengebord.

Vågn til tiden hver morgen

Lige meget hvad du laver til dagligt, eller hvornår du plejer at stå op, er det selvfølgelig vigtigt at du altid starter din dag til tiden. Så undgår du travlhed og stress og får derved en meget bedre start på dagen. Derfor er noget du bliver nødt til at have på dit sengebord et vækkeur.

Hvad enten du er mest til at bruge et gammeldags vækkeur, et nyt digitalt eller alarmfunktionen på din mobiltelefon, er det vigtigt at du nemt har plads til at have det ved siden af dig hver nat.

Sørg derfor for at skabe plads på dit sengebord til dit vækkeur, så du kan komme op til tiden hver morgen. Gør også plads til smykker og eventuelle næsepiercinger og andet du skal have på om morgenen, f.eks. briller.

Start dagen ud med et glas vand

Er du også en af dem der ofte er omtågede eller endda en smule svimmel når du vågner? En vane der kan hjælpe dig til nemmere at komme op hver morgen er, at have et friskt glas vand stående klar til morgenen.

Når du starter hver morgen ud med at være velhydreret, bliver det hurtigt meget nemmere at komme godt fra start hver eneste dag.

Får at minde dig selv om hvor vigtigt det er at drikke vand, kan du have glasset til at stå på dit sengebord, så det er det første du går hver morgen. Husk at stille glasset, lommelærken eller flasken med vand sådan, at du ikke kommer til at rave den ned, når du for eksempel rækker ud efter dit vækkeur. Vidste du i øvrigt at du med et husvandværk kan få det blødeste dejlige vand?

Gør det nemt for dig selv at komme i gang med den gode vane

Du har helt sikkert en vane som du så gerne vil have implementeret i din daglige rutine, men det er bare aldrig rigtigt lykkedes for dig. Måske vil du gerne træne 30 minutter hver morgen, læse et kapitel i en bog hver aften eller noget helt tredje og individuelt.

Hvorfor ikke gøre det super nemt for dig selv at komme i gang? En af de letteste steder at starte når det kommer til at starte en ny vane op er, at placere en genstand der repræsenterer vanen et sted, som du ser dagligt, så det bliver nemt for dig at gå i gang med vanen.

Hvis du for eksempel gerne vil løbe en tur hver morgen, skal du lægge dit løbetøj og træningssko på dit sengebord, så det er naturligt nemt at gøre det hver morgen.

En klassisk venindeaften for den voksne, moderne kvinde står ofte på god, hjemmelavet mad og en hyggelig film fra samlingen, eller på Netflix, hvis ikke lige du har noget liggende. Det er super fint, hvis du har overskud og en ny, lækker opskrift du gerne vil prøve af på pigerne, eller som du bare ved altid er et sikkert hit, men det kan også blive en lang aften, hvor madlavningen tager lidt fra den tid, I ellers skulle have brugt sammen. Bagefter synker I sammen i sofaen med en romantisk og helst ikke alt for anstrengende film flimrende på skærmen.

Hyggeligt, helt bestemt, men måske lidt for meget ligesom hverdagen og ikke helt så afslappende, som det kunne være?

Bestil mad udefra

Der findes dog efterhånden virkelig gode alternativer til dig, som gerne vil have god mad, måske endda sund og økologisk mad ligesom den, du får på din yndlingsrestaurant. Flere og flere sunde og inspirerende tilbud dukker op hver eneste dag, og overraskende mange steder tilbyder mad ud af huset på den ene eller den anden måde.

Hvis du bor i en af landets store byer, i København, Århus, Odense, Ålborg, Lyngby-Gentofte eller Roskilde, kan du også få mad leveret af WOLT. Med en rabatkode gemt oppe i ærmet får du lige så billig udbringning som hos andre leveringstjenester, men udvalget er meget mere spændende. Wolt fokuserer på de gode restauranter, på kvalitet og bedre alternativer, og du kan hurtigt finde det helt perfekte til venindehyggen, uden at det skal være pizza igen-igen.

Trænger I rent faktisk til pizza eller bare en burger med pommes frites og milkshake fra McDonalds, så findes det selvfølgelig også i Wolts katalog, og også med en god rabatkode dertil! 

Sluk for skærmen

Brug tiden du køber dig til med dine veninder i stedet. En film er hyggelig, men prøv i stedet at slukke for fjernsynet og gem filmen til en dag, du er rigtig træt, eller til en anden god gang. Læg telefonen fra dig, drop de sociale medier og koncentrer dig om bare at være sammen med dine veninder. Der sker alligevel ikke noget mere spændende online, når de er der hos dig, og I har helt sikkert noget mere spændende at lave end at sidde sammen på telefonen.

Selv hvis du føler, at I sagtens bare kan snakke aftenen væk, kan det være super hyggeligt at smide et spil på bordet. Man kan sagtens snakke imens alligevel, men det at spille sammen giver faktisk noget ekstra. Det skaber en følelse af, at man laver noget sammen, at man engagerer hinanden og udfordrer hinanden, og det gør I faktisk også! Uanset hvilken type spil I kan lide at spille, så skal I bruge hovederne og er ikke bare hyggeligt, det er faktisk også super sundt.

Tænk over det, næste gang veninderne kommer forbi. Sluk for skærmene, og spil et spil, hvor I udfordrer hinanden og har masser af mulighed for at grine sammen over jer selv og hinanden. Du vil blive overrasket over, hvor meget det giver!   

Der er hvert år mange, der leder efter den aboslut billigste, men stadig bedste ferie, som de kan tage på. Jo bedre en pris, man finder en rejse til, jo flere penge vil man nemlig have i overskud, der kan bruges på andre sjove ting. Det være sig for eksempel shopping fremme på den destination, som man rammer, det kan være til gode oplevelser på rejsen, eller det kan være til noget helt tredje.

Uanset hvad ens begrundelse er, for at finde den bedste pris på en rejse, så er der nogle få fifs, som man bør kende til, når man gerne vil sikre sig, at man giver sig selv de absolut bedste forudsætninger for at blive tilfreds med den økonomiske situation, som man stiller sig i, når man bestiller en rejse.

Find billige afbudsrejser på rejsetilbud

For det første skal man tage et kig på de mange muligheder, som der byder sig med afbudsrejser. Dette er restpladser eller afbestille pladser, der sælges til ofte langt under den oprindelige pris, idet både flyselskaber og hoteller gerne vil have fyldt alle pladser. Afbudsrejser tilbyder også ofte mange alternativer, især når det kommer til destinationer, derfor er der rig mulighed for at komme et af de steder hen, som man drømmer om – også selvom at prisen er i bund. For eksempel kan du finde rejsetilbud hundredevis af billige afbudsrejser.

Vælg en upopulær rejsedato

For det andet skal man sørge for at vælge en rejsedato, der ligger uden for de mest populære uger. Det betyder, at man skal rejse uden for skolernes ferie og også gerne vælge andre dage en lige fredag, lørdag eller søndag som afrejsedag. På den måde vælger man nemlig de mest upopulære tider, og der vil således være mere konkurrence for rejseselskaberne og flyselskaberne om dig, hvorfor priserne ofte vil være i den lavere ende.

Vær så spontan som overhovedet muligt

For det tredje er det en god ide at være så spontan som overhovedet muligt, når man gerne vil finde en rejse til en god pris. Jo tættere på afrejsedato du tør at bestille, jo billigere en pris vil du skulle betale. Det betyder, at du gerne skal vente lige så længe, du kan med at bestille en rejse, og så vil du efterhånden se, at prisen daler. Dog kræver det, at du har is i maven, idet du også kan risikere, at andre slår til på den rejse, som du holder øje med.

Vælg en afbudsrejse med all inclusive

Sidst, men ikke mindst bør du lede efter en afbudsrejse med all inclusive. Med all inclusive er der nemlig ikke nogen grund til at du på nogle tidspunkter i løbet af rejsen finder dine penge frem. Her vil alt mad og drikke nemlig på forhånd være betalt for dig, og du kan derfor blot lægge dig ved poolen og nyde, at der er sørget for alt for dig på forhånd.

Mange sover dårligt om natten, og når dårlig søvn først er blevet en vane, er den svær at slippe væk fra. Når man ikke får nok søvn, får man sværere ved at koncentrere sig, mindre tålmodighed og dårligt humør – bare for at nævne nogle få bivirkninger. Søvnproblemer kan have mange årsager, og kan forårsage langvarige sundhedsproblemer, men heldigvis er der mange måder at behandle søvnproblemer på!

Hvad kan være grunden til søvnmangel?

Søvnmangel kan skyldes mange ting. For nogle er det et symptom på en anden sygdom – dette kan være alt fra depression til Alzheimers. For andre er det tegn på stress, som kan skyldes alt fra pengemangel til et presset arbejdsliv. Men det er altid vigtigt at overveje, hvad det kan være, der gør, at du sover dårligt. Årsag kan nemlig have stor indflydelse på, hvordan du slipper af med dit problem.

Mange kan komme til at sove godt og tungt bare ved at ændre deres vaner inden sengetid. Blåt lys fra enten computer eller telefoner kan gøre, at din hjerne fx ikke tror det er nat – og at du derfor ikke skal sove. Mængden af kaffe du drikker, kan også have stor indflydelse på din søvn, sammen med resten af din kost.

Hvordan kan du forbedre din skønhedssøvn?

Mange tror at søvnproblemer kun kan løses med terapi og piller, men dette er sjældent vejen frem. Selv hvis du vælger at prøve med piller, skal du passe på med at tage dem regelmæssigt, da mange af dem er vanedannende. Psykologer og terapeuter er også tit gode til at hjælpe, men er også meget dyre – og tit får man ikke den hjælp, man havde håbet på. Tit starter den bedste hjælp i hjemmet.

Du kan starte med at købe nogle gode mørklægningsgardiner, for jo mørkere dit soveværelse er, jo dybere kan din søvn blive. Du kan også begynde at træne mere om aftenen. Selvom man skulle tro at få pulsen op lige før sengetid, vil have den omvendte effekt, men motion er noget, der kan gøre din krop træt. Hvis du bruger aftenen til at se serier eller tjekke de sociale medier, kan du med fordel udskifte elektronikken med en bog – så undgår du nemlig det blå lys. Og hvis du nyder en god kop kaffe, så skift enten til koffeinfri eller drik te i stedet. Hvis dette ikke hjælper, så er kugledynen din bedste ven.

Hvad kan kugledynen?

Kugledynen er en dyne fyldt med bittesmå kugler, som gør, at dynen bliver tungere. Faktisk skal kugledynen veje omkring 10% af din kropsvægt for at virke bedst. Vægten fra dynen virker nemlig afstressende på din krop, og hjælper endda din hjerne med at udskille melantonin, som er det naturlige søvnhormon. Kugledynen er faktisk så god til at hjælpe på søvnproblemer, at de tit bliver brugt til at hjælpe børn med ADHD eller autisme med at sove, og mange anvender den også til at berolige dem, når de er ekstra stresset, for det er overraskende afslappende at have noget tungt over sig, især når man er presset.

Ligger der et bryllup et stykke ude i fremtiden, så er du sikkert fyldt med glæde og kan slet ikke vente til den store dag. Sådan har de fleste det, men der er dog også lige nogle overvejelser, som man ikke helt kan undgå, når så stor en dag skal planlægges.

Der er en masse praktiske ting, som man er nødt til at have styr på. Derudover er det dejligt at få ryddet op i hovedet når det kommer til alle de spørgsmål og overvejelser, der automatisk kommer. Man skal helst kunne slappe af og nyde sin store dag uden de helt store bekymringer og overvejelser op til. Her får du en lille liste over ting, man er nødt til at overveje inden bryllupsdagen.

Derfor er håret vigtigt for bruden

En af de første ting, en kvinde tænker på op til den store bryllupsdag er håret. Her er der mange forskellige måder at få det ordnet på. Nogle foretrækker at få hjælp af en god veninde, mens andre foretrækker at bruge mange tusinde kroner for den helt rigtige frisør. Valget er dit, det er bare vigtigt, at du overvejer det.

Lokation betyder så meget for jeres store dag

Hvor skal brylluppet være? Nogen foretrækker en klassisk tur i den lokale folkekirke, en moderne vielse på stranden, mens nogen foretrækker at få det gjort på rådhuset. Mulighederne er mange og her handler det især også om tradition og ritualer. Man skal ikke fortryde sådan et valg, så vær sikker på at I vælger det rigtige sted.

Kjolen er prikken over i’et for bruden

Bryllupskjolen er vel nok det vigtigste for en kvinde. Skal den være lang/kort, og hvilken nuance af hvid er egentlig den pæneste? Spørgsmål er der nok at tage fat i. Det er med at vælge den kjole, der synes rigtig for dig. Man skal føle sig tilpas, så man kan nyde den store dag fuldt ud. s

Musik til festen vil give jer en skøn aften

Til selve bryllupsfesten er det altid godt med noget underholdning. Hvis svigermor ikke kan underholde hele dagen med taler og indslag, kan det være en god idé at få noget underholdning udefra. Det kunne f.eks. være et musikalsk indslag. Inde på bookbryllupsband.dk kan du finde et væld af musikere, der er klar til at gøre lige netop dit bryllup til noget særligt. 

Buffet eller anretning

Et af de store spørgsmål når det kommer til et bryllup, er maden. Skal det være den børnevenlige buffet eller den ekstravagante anretning. Også menuen er vigtig at have styr på. Man vil gerne have at alle kan lide, hvad der bliver serveret, men det kan ofte være ret svært.

Gæstelisten skal laves i god tid

Et af de sværeste spørgsmål når det kommer til planlægningen af et bryllup er gæstelisten. Hvem skal man have med? Man vil helst ikke komme til at såre nogen, men på den anden side, så koster det jo også flere penge jo flere, der kommer med.

Mange danskere elsker at hoppe på motionscyklen, men nogle gange giver en travl hverdag os ikke det tilstrækkelige overskud. Der er dog en simpel løsning, som du måske ikke lige har overvejet. Hvis du alt for ofte er nødt til at økonomisere med din tid, og ikke mindst din træning, skal du læse videre her.

Vælg den rigtige motionscykel

Hvis du går og leger med tanken om at anskaffe dig en motioncykel, skal du først og fremmest finde den rigtige motionscykel. Den gode nyhed er, at motionscykler kommer i mange prisklasser; så uanset størrelsen på dit budget, er der masser af muligheder for at vælge og komme i gang med motionscyklen. Især online findes der rigtig mange valgmuligheder med noget til enhver smag, fra hobby-motionisten til Tour de France fanatikeren. Et godt råd inden man køber sin nye motionscykel er derfor, at man klart definerer sine målsætninger og ikke mindst ens økonomi.

Tag træningen i intervaller

Den bedste måde at træne på i en hektisk hverdag er, at opdele tiden på motionscyklen i 30 minutters tidsintervaller. Intervaller er gode, hvis du ønsker at opnå det største udbytte indenfor et begrænset tidsrum. Motionscyklen er perfekt til intervalltræning. Du kan nemt hoppe på motionscyklen, idet der er minimal opsætning; en motionscykel kan jo nemlig placeres stort set alle steder i hjemmet. En yderligere bonus er, at motionscyklen giver langt mere kontrol over din træningsintensitet, end den udendørs cykel.

30-minutters er alt der skal til

Nedenfor dette får du et sæt super-effektive, niveau-inddelte intervaller, der blander korte, mellemlange og længere højintensive træningsindsatser, der hjælper med at opbygge din hastighed og udholdenhed. Intensiteten i denne træningsrutine er baseret på en skala fra 1 til 10, hvor 10 er det højeste indsatsniveau. Læs mere om sundhed og træning hos csl.dk.

Opvarmning

3 minutter let spinning (indsatsniveau 2 til 3)

1 minut moderat tempo (indsatsniveau 6 til 7)

30 sekunder ved højt tempo (indsatsniveau 8 til 9)

30 sekunder blød pedal (indsatsniveau 1 til 2)

Interval 1: 1 minut

30 sekunder fuld sprint (indsatsniveau 9 til 10)

30 sekunder blød pedal (indsatsniveau 1 til 2)

Interval 2: 2 minutter

1 minut fuld sprint (indsatsniveau 9 til 10)

1 minuts blød pedal (indsatsniveau 1 til 2)

Interval 3: 3 minutter

2 minutter næsten fuld sprint (indsatsniveau 9)

1 min blød pedal (indsatsniveau 1 til 2)

Interval 4: 6 minutter

3 minutter næsten fuld sprint (indsatsniveau 9)

3 min blød pedal (indsatsniveau 1 til 2)

Interval 5: 1 minut

30 sekunder sprint (indsatsniveau 9 til 10)

30 sekunder blød pedal (indsatsniveau 1 til 2)

Interval 6: 2 minutter

1 minut fuld sprint (indsatsniveau 9 til 10)

1 minuts blød pedal (indsatsniveau 1 til 2)

Interval 7: 3 minutter

2 minutter næsten fuld sprint (indsatsniveau 9)

1 minuts blød pedal (indsatsniveau 1 til 2)

Interval 8: 6 minutter

3 minutter næsten fuld sprint (indsatsniveau 9)

3 minutter blød pedal (indsatsniveau 1 til 2)

Interval 9: 1 minut

Yderligere 1 minuts cykling i lavere tempo for at køle ned, og gradvist afslappe dine muskler.

God fornøjelse

I mange årtusinder har det at pynte sig været noget, man har dyrket. I ældgamle civilisationer har guld haft meget høj status, og det eksklusive materiale er ikke blevet mindre populært, som årene er gået. I nutiden findes der et hav af guldsmede, der laver smukke smykker i blandt andet guld.

Guldsmed Anders Mørck

Guldsmeden Anders Mørck, som er til at finde på Frederiksberg i København laver meget fine smykker. Virksomheden er drevet af Ole Mørck, som er stifteren Anders Mørcks søn. Det er altså en vaskeægte familievirksomhed vi har med at gøre, og den har også et par årtier på bagen. Den blev nemlig født i 1977, og siden da har guldsmeden produceret alskens slags smykker i høj kvalitet.
I forhold til mange andre store smykke koncerner bliver der hos lige netop denne guldsmed værnet om den gode personlige service. I butikken på Frederiksberg kan man komme ind som kunde og tale med guldsmeden om, hvilket slags smykke, man ønsker. Herefter går guldsmeden i gang med opgaven. Hvis kunden ikke er helt tilfreds med det færdige resultat, er det en naturlig del af servicen, at guldsmeden retter til.
Det er altså håndlavede, unikke smykker, der bliver lavet specielt til hver enkelt kunde. Der er intet industrialistisk over denne virksomhed. Guldsmed Anders Mørck i København er bygget op om de gode gamle, traditionelle værdier om god kvalitet og god service.

Værner om miljøet


Anders Mørch, der er guldsmed i København, bruger i produktionen af smykker mange materialer, som alle kommer fra leverandører, der overholder FN’s resolutioner. Det vil altså sige, at virksomheden officielt set har alting på det rene.
På et lidt lavere plan gør virksomheden også noget for vores alle sammens miljø. Det er godt for miljøet at genbruge, og derfor har guldsmed Anders Mørck besluttet sig for at opkøbe brugt guld fra deres kunder, hvis de ligger inde med smykker, de ikke længere har brug for. Derefter behandler man guldet, så det bliver lige så flot, som da det var helt nyt.
Denne proces gør det muligt for virksomheden at bruge guld i højeste kvalitet og med fuldstændig renhed uden at beskadige miljøet ved at skulle udvinde en masse nyt guld.
Det er også en fin ting for kunderne at kunne forvandle et gammelt guldsmykke til et helt nyt. Dette forhøjer blot affektionsværdien for kunderne.

Et bredt udvalg

Guldsmeden Anders Mørck specialiserer sig i mange typer af smykker. For eksempel kan man få lavet smykker med opaler, som er nogle meget specielle sten, som langt fra alle guldsmede arbejder med. Det forholder sig sådan med opaler, at alle opal stenene er helt unikke og ikke ligner nogen anden. Man kan altså hos denne guldsmed få lavet et 100% unikt smykke, hvor både designet og selve stenen er helt sin egen. Guldsmeden er god til at hjælpe med at udvikle det design, der passer lige til ens smag.

Det kan nogle gange være svært at få budgettet til at løbe rundt – det kan de fleste nok nikke genkendende til. Man kigger sit regnskab igennem igen og igen, og kan ikke finde noget, man har lyst til at undvære. Men måske er man ikke nødt til at vælge noget fra. Der er nemlig mange områder, hvor man kan spare lidt penge om året, og de løber op. Du tænker nok, at du allerede har overvejet alle muligheder for a formindske dine udgifter, men du kan sagtens have overset noget. Her er 3 forslag, som kan få dig til at tænke i de rigtige baner.

Skift til et billigere mobilabonnement

En ting, du skal overveje, er om du har det rigtige mobilabonnement. Der er nemlig mange abonnementsudbydere derude, som alle tilbyder noget forskelligt. Da du oprettede abonnementet, havde du så en idé om, hvor meget du ville komme til at bruge det? Mange kunder vælger bevidst at overvurdere, hvor meget de bruger telefonen, fordi de ikke vil risikere at løbe tør. Derfor kan du opdage, når du kigger på tallene, at du kun bruger taler i telefon 12 timer om måneden i stedet for 20, eller kun bruger halvdelen af den data, du har til rådighed. Så kan det være en god idé at skifte til noget, der passer bedre til dig. Med tiden vil du, med dit billigere mobilabonnement, spare rigtig mange penge.

Køb møbler der holder længe

Når man køber ind, er det ikke kun den umiddelbare pris, man skal tænke på. Rent økonomisk er det også klogt at købe noget af god kvalitet. Det skyldes, at billige varer hurtigt går i stykker, og skal erstattes – så ender man med at bruge flere penge på flere billige ting, end hvis man havde investeret i noget dyrere fra starten af. Et eksempel kan være Montana reolen. Udover at være af fremragende kvalitet, er disse møbler af et klassisk og tidløst design. De vil passe ind i ethvert rum, og der er derfor ingen grund til at skille sig af med dem.

Desuden er Montana-reolen noget særligt på grund af de mange anvendelsesmuligheder, den har. I stedet for at vælge imellem et lille antal modeller, kan man skræddersy sin helt egen konstruktion, så den passer til en. Man kan have dybe pladser der egner sig til sko, pladser der er gode til at have bøger stående på, og smalle pladser velegnede til løse papirer. På den måde behøver man ikke at købe en hel masse reoler, men kan nøjes med en enkelt.

Undgå bøder og afgifter

Endelig er det en god idé at sætte sig ind i, hvilke regler der gælder. Hvis man har et spædbarn, skal man for eksempel have en god autostol at fastspænde det i, når man kører bil. Hvis ikke, risikerer man ikke bare en bøde, men også et klip i kørekortet – en ubehagelig overraskelse, hvis ens økonomi allerede er presset. Billige autostole af god kvalitet er der heldigvis masser af lige her, så du behøver ikke at bekymre dig på det punkt.