kugledyne

Mange sover dårligt om natten, og når dårlig søvn først er blevet en vane, er den svær at slippe væk fra. Når man ikke får nok søvn, får man sværere ved at koncentrere sig, mindre tålmodighed og dårligt humør – bare for at nævne nogle få bivirkninger. Søvnproblemer kan have mange årsager, og kan forårsage langvarige sundhedsproblemer, men heldigvis er der mange måder at behandle søvnproblemer på!

Hvad kan være grunden til søvnmangel?

Søvnmangel kan skyldes mange ting. For nogle er det et symptom på en anden sygdom – dette kan være alt fra depression til Alzheimers. For andre er det tegn på stress, som kan skyldes alt fra pengemangel til et presset arbejdsliv. Men det er altid vigtigt at overveje, hvad det kan være, der gør, at du sover dårligt. Årsag kan nemlig have stor indflydelse på, hvordan du slipper af med dit problem.

Mange kan komme til at sove godt og tungt bare ved at ændre deres vaner inden sengetid. Blåt lys fra enten computer eller telefoner kan gøre, at din hjerne fx ikke tror det er nat – og at du derfor ikke skal sove. Mængden af kaffe du drikker, kan også have stor indflydelse på din søvn, sammen med resten af din kost.

Hvordan kan du forbedre din skønhedssøvn?

Mange tror at søvnproblemer kun kan løses med terapi og piller, men dette er sjældent vejen frem. Selv hvis du vælger at prøve med piller, skal du passe på med at tage dem regelmæssigt, da mange af dem er vanedannende. Psykologer og terapeuter er også tit gode til at hjælpe, men er også meget dyre – og tit får man ikke den hjælp, man havde håbet på. Tit starter den bedste hjælp i hjemmet.

Du kan starte med at købe nogle gode mørklægningsgardiner, for jo mørkere dit soveværelse er, jo dybere kan din søvn blive. Du kan også begynde at træne mere om aftenen. Selvom man skulle tro at få pulsen op lige før sengetid, vil have den omvendte effekt, men motion er noget, der kan gøre din krop træt. Hvis du bruger aftenen til at se serier eller tjekke de sociale medier, kan du med fordel udskifte elektronikken med en bog – så undgår du nemlig det blå lys. Og hvis du nyder en god kop kaffe, så skift enten til koffeinfri eller drik te i stedet. Hvis dette ikke hjælper, så er kugledynen din bedste ven.

Hvad kan kugledynen?

Kugledynen er en dyne fyldt med bittesmå kugler, som gør, at dynen bliver tungere. Faktisk skal kugledynen veje omkring 10% af din kropsvægt for at virke bedst. Vægten fra dynen virker nemlig afstressende på din krop, og hjælper endda din hjerne med at udskille melantonin, som er det naturlige søvnhormon. Kugledynen er faktisk så god til at hjælpe på søvnproblemer, at de tit bliver brugt til at hjælpe børn med ADHD eller autisme med at sove, og mange anvender den også til at berolige dem, når de er ekstra stresset, for det er overraskende afslappende at have noget tungt over sig, især når man er presset.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *