Vi tilbringer i dag store dele af vores tid online, og fake news, fishing og misbrug af konti er derfor også blevet en del af hverdagen. Særligt virksomheder og brands udsættes dagligt for sådanne trusler, hvorfor det er vigtigt at være forberedt, således at man undgår at blive udnyttet digitalt. 

Som virksomhed medfølger der et stort ansvar for at beskytte sig brand fra ondsindede udefrakommende. Gennem ens IP-adresse som er tilknyttet arbejdscomputeren eller mobilen, er det muligt at identificere den pågældende brugers geografiske placering mens også browser og søgehistorik. Disse personfølsomme oplysninger er i særdeleshed noget hackere forsøger at udnytte. For at undgå dette, er det essentielt at have en strategisk tilgang til brandbeskyttelse.  

Skjul din IP-adresse 

Det første skridt på vejen er at sørge for at skjule sin IP-adresse. Dette kan gøres ved hjælp af et VPN-program, som formår at skjule din IP-adresse fuldstændig fra omverdenen og derved sikre dig privatliv i din færden på nettet. Eventuelle hackere vil hermed ikke kunne følge din trafik og således få adgang til personfølsomme oplysninger. Du kan læse mere om IP-adresser hos MinIP

Få styr på mailboksen 

Det er oftest i mailboksen at der lander trusler eller befinder sig en virus forklædt som link. Skab derfor et overblik over mailboksen og hvilke afsendere som har sendt en besked. Fremgår de troværdige eller virker det mistænksomt, så flyt den til papirkurven med det samme. Mange hackere forsøger at snyde brugere til at trykke på et særligt link ved at udgive sig for at være en anden. Dette kan være tilfælde hvor du skal opgive bankoplysninger eller bliver viderestillet til en anden hjemmeside.  

Sikrer dine konti 

Mange virksomheder befinder sig på diverse sociale medier heraf Instagram og Facebook, hvor de generer størstedelen af deres leads og engagement. Disse er særligt sårbare og udsatte, hvis der ikke er foretaget en konkret sikkerhedsplan og nogle veludførte kodeord. Hackere kan nemt ødelægge et brand og hundredvis af tilhængere, hvis de får adgang til en profil. Det er derfor vigtigt løbende at ændre sine kodeord for at beskytte sin tilstedeværelse på sociale medier. Yderligere kan det være en fordel at overvåge falske profiler. 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *