Der har i årenes løb været en del debat om hvorvidt den bagudvendte eller fremadvendte autostol er det bedste valg for ens barn. 4 ud af 5 vælger at købe den fremadvendte, men i langt de fleste tilfælde viser det sig, at den bagudvendte autostol er den bedste løsning. Læs med, og bliv klogere på hvorfor den bagudvendte autostol kan gå hen og blive den bedste investering. 

Flere af os er i dag bekendte om lovgivningen omkring autostole, der lyder på, at alle børn under 135 cm bør være placeret i en autostol hvis de sidder som medpassager i bilen. Længe har det dog gjort sig gældende at folk har investeret i en fremadvendt autostol, da man ikke er ordentlig bekendt med den bagudvendte. 

Skaber størst sikkerhed 

Er dit barn i sin spæde alder, er deres skelet og kranie endnu ikke færdigudviklet hvorfor det endnu er meget skrøbeligt i tilfælde af uheld. Sidder et barn i en fremadvendt autostol ved en frontkollision, vil barnet blive kastet frem i høj kraft, og kun hovedet og hals er i stand til at tage fra. Dette kan få fatale skader for barnet. Sidder det omvendt placeret bagudvendt, vil kræfterne fordeles over barnets hoved og ryg, og skaderne vil således minimeres. 

Kigger man på https://autostol.dk/test-af-autostole/ fremgår det også tydeligt, at de bedste autostole hvad angår sikkerhed, karakteriseres ved at være bagudvendte. Alle opnår 5 ud af 5 stjerner, hvilket også indikerer at dette er en af de mest sikre og bedste løsninger på markedet. Når barnet dog kommer op og veje over 18kg og hovedet rammer over kanten, er det dog tid til at man bør skifte til en fremadvendt autostol. 

Hvad så når man ikke kan holde øje? 

En af de største bekymringer fra forældre omkring den bagudvente autostol opstår i, at man ikke længere vil være i stand til at kunne holde øje med sit barn. I dette tilfælde findes der spejle der kan sættes på hovedstøtten, som gør det muligt at holde løbende øje til trods for at de sidder i den modsatte retning.  

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *