Har du overvejet at investerer i AirBnB aktier? Så kan du med fordel læse mere om virksomheden herunder.

Airbnb er en amerikansk virksomhed, som har specialiseret sig indenfor oplevelser og ophold verden over, og deres forretningsmetode er at de har bygget en online markedsplads, hvor man kan booke oplevelser og finde steder til overnatning, og fungerer som mægler. De tager en kommission fra hver booking, og på denne måde tjener de deres penge.


Virksomheden blevt grundlagt i 2008 af venner Brian Chesky, Joe Gebbia og Nathan Blecharczyk,og har deres hovedkontor i San Fransisco USA.

I Danmark er det også muligt at benytte Airbnb, til at leje sin lejlighed eller sit hus ud, og tjene penge på den måde, det eneste det kræver er at oprette sig inde på deres hjemmeside, og så ellers bare vente på der kommer bookinger. En af fordelene ved at benytte sig af Airbnb, er at det oftest er meget billigere at bruge Airbnb end det er at booke hoteller, og i og med at man sover i folks private hjem, kommer man også nærmere lokalbefolkningen, da det ikke nødvendigvis ligger i de mest turistbesøgte byer.

Airbnb oplevede en massiv nedgang i 2020 og måtte desværre afskedige tæt på 25% af deres ansatte, som dengang talte 7500 mand, da Corona brød ud, for ingen bookede overnatninger eller oplevelser, og deres indtjening styrtdykkede. Dette var et nødvendigt træk, da indtjeningen dykkede med mere end 30%, og landede på 3,4mia USD. Siden da er det gået fremad for virksomheden, og efter Corona er kommet under kontrol, er omsætningen steget, så i 2021 var omsætningen næsten fordoblet og lå på lige knap 6mia. USD, og staben tæller nu mere end 6000 medarbejdere verden over.


0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *