Der er sket noget i modeverdenen. Både herhjemme og ude i verden. Det bliver mere og mere acceptabelt ikke at kunne skrue sig ned i en gennemsnitlig str. 36 eller 38.

Plus size er blevet et begreb, vi alle kender til. Forbrugernes bønner er blevet hørt. Tøjet er ikke længere blot en kjole med form som et stort telt, men er nu også over smart og figursyet tøj til kvinder med kurver. Der skal lyde en stor tak til producenterne, som turde gå forrest: udvide kollektionerne eller starte nye mærker op.

Slut med dumme moderegler

I mange år har vi levet efter strenge deviser og strikse moderegler; Du må ikke gå i striber, kulørte farver eller vilde mønstre. Hvide bukser og shorts gør intet godt for dig. Du skal faktisk helst holde dig fra alt, der minder om mavebluser og tætsiddende kjoler.

Det er heldigvis ved at være blæst over. Rigtig mange kvinder stiller spørgsmålet: ’Men hvorfor ikke?’ De klæder sig efter humør og personlig stil.

Om du er en str. 36 eller 46, har ingen betydning for, hvor inspirationen skal komme fra. Inspirationen kommer fra de samme steder: bybilledet, dine venner, sociale medier og modemagasinerne. Det handler om at tage inspirationen og alt det, du synes er pænt, til at fremhæve dine bedste træk.

Gå i stærke kvinders fodspor

Skønne, kurvede kvinder er trådt ud af skyggen og direkte ind i spotlyset. Det vælter frem med stærke foregangskvinder på blogs og sociale medier. Plus size-bloggere fra hele verden viser klædeskabet frem til stor inspiration. Jeg har samlet fem skønne kvinder til dig lige her:

1. Ægte kærlighed til mode
I New York og Los Angeles pryder smukke Nicolette Mason gaderne i farverige og moderigtige outfits – både i officielt embede som modeskribent og af ren og sker interesse. Hendes positive indstilling til krop og mode er en inspiration for os alle.

2. Australske kurver
Hun er kendt på de sociale medier som Curvy Sam. Hele 30.000 kvinder – alene i Australien – følger hver uge med, når Sam deler ud af livet i Brisbane, oplevelser og moderigtige plus size-drømme.

3. Britisk humørbombe
Lys hverdagen op med et besøg hos Callie Thorpe. Fast besluttet på at negativitet ikke får dig nogen vegne, stråler hun af en selvtillid og optimisme, der kun kan smitte. Og så har hun jo for resten fantastisk god smag, når det kommer til tøj, sko, tasker, smykker… Ja, jeg kunne blive ved.

4. Under hjemlige himmelstrøg
Vi skal også nå at nævne et par af vores egne, heriblandt danske Ditte Vallø. Som klummeskribent og modblogger har hun ordet i sin magt – og hun bruger det i allerhøjeste grad, når der fortælles om tidens trends.

5. Magasinets stemme
Curvy Kandi er også dansk. Med fast spalteplads hos Femina og kvindemagasinet Q tager hun til tider de mere sprængfarlige emner op. Skal der være debat, så lad der være debat. Hun rykker grænser og puster til ilden, men vil ind i mellem også bare gerne vise nye højhælede støvler frem.

Muligheder er der nok af – både når det komme til inspiration og shopping. Den ene butik og webshop blomstrer op efter den anden. Hvor køber du dit plus size tøj?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *