baby

Har den lille svært ved at sove om natten? Det kan være virkeligt frustrerende for alle parter, hvis den lille ikke kan sove om natten. Det resulterer ofte i, at hverken du eller dit barn er friske og veloplagte den næste dag, og derfor vil denne artikel gerne vil dig 5 gode tips til, hvordan dit barn kan sove bedre om natten.

En babynest kan være løsningen

Ideen med en babynest er at give barnet den trygge fornemmelse, som opstår, når du holder barnet i dine arme. En babynest kan altså være med til at skabe tryghed og varme, hvilket vil gøre det langt lettere for barnet at sove.
Trygheden opstår gennem de høje og bløde kanter. Disse kanter skaber nemlig tryghed, og gennem denne tryghed vil barnet have langt lettere ved at falde i søvn.
Så hvis du gerne vil skabe et trygt sted, hvor dit barn nemt kan falde til ro, så kan du eventuelt anskaffe en babynest.

Lul barnet i søvn i en Leander vugge

Når barnet skal sove i barnevognen, så hjælper det ofte at gynge barnevognen stille og roligt, da disse bløde bevægelser vil hjælpe barnet til at falde i søvn. Så hvorfor skulle dette ikke gælde, når barnet skal sove indenfor? Hvis du anskaffer en Leander vugge, så kan barnet ligge trygt og blive gynget lidt rundt, imens hans eller hun falder i søvn.

Til dig som allerede har en tremmeseng

Har den lille svært ved at falde i søvn i tremmesengen? Så kan du med fordel skabe noget mere hygge og komfort for barnet. Sengen skal være et sted, hvor der er rart at være, og dette kan man blandt andet gøre ved at tænke på det som en fuglerede.

En fuglemor bruger rigtig meget energi på at skabe et trygt sted til fugleungerne, og det kan du også sagtens gøre for dit barn. Du kan for eksempel udstyre tremmesengen med en sengerand. En sengerand er nemlig med til at beskytte mod sengens kanter, og dette vil skabe en hyggelig lille hule, hvor barnet roligt kan falde i søvn.

En hængevugge kan skabe tryghed

En hængevugge minder lidt om en Leander vugge, den hænger bare fra loftet. Meningen med disse vugger er, at de skal give barnet følelsen af, at han eller hun stadig ligger i livmoderen, hvor der er trygt og varmt. Denne følelse vil nemlig give barnet ro, og derved give en bedre nattesøvn til både barn og forældre.

Behagelig lyde kan hjælpe på søvnen

Behagelige lyde hjælper ikke blot på voksne, det hjælper i høj grad også på børns søvn. Dette kan være alt fra fuglekvidder til roligt musik. Du kan med fordel prøve at afspille nogle forskellige lyde for dit barn, inden barnet skal sove, og derved kan du finde ud af hvilke lyde, der er mest effektive.

Gennem disse fem tips burde det være muligt at skabe en mere rolig nat for alle i den lille familie.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *