gode gaver

Gode gaver giver glæde. Nogle gange gælder det nok også for dårlige gaver. Men så varer glæden nok ikke ret længe.
Hvad er det der gør en gave til en god gave? Det er ikke nødvendigvis så nemt at få svar på. Nogle gange ved vi bare at en gave bliver god. Men det kan også være at vi tager fejl. Du har sikkert selv været der. De fleste af os har fået gaver som vi ikke så rigtigt synes om. Selv om hensigten helt sikker var god. Nogle gange er det noget vi ikke kan lide, eller noget vi ikke kan bruge til noget.

Men der findes nogle fingerpeg til de gode gaver. Hvis du følger dem, kan det næsten ikke gå galt:

  1. Gaven skal være personlig. Når du fx giver kosmetik artikler i gave er det noget ret intimt. Så skal du være sikker på at det også er en mærke den anden kan lide. Det er trods alt noget man smører på kroppen.
  2. Gaven skal have en mening. Ikke nødvendigvis for dig. Det gør ikke noget hvis du undrer dig over hvordan en anden kan sætte sådan noget på ønskelisten. Bare det giver mening for den der får gaven.
  3. Find selv på nummer 3. Måske noget i den retning: En gave behøver ikke give mening for dig selv, men den repræsenterer dig. På godt og ondt er den gave du giver knyttet til din person. Den holder minder om din person for den anden. Husk lige det. Hvordan ønsker du at bliver husket på?

Gaver der forbedrer livskvaliteten

Gaver der også kan bruges til noget vækker altid glæde.  Når en gave oveni købet kan forbedre din livskvalitet, endnu bedre. Livskvalitet er noget vi alle ønsker at holde fast i eller forbedre hele tiden. Fx udstyr til fitness og motion. Vi har så meget, nu til dags, at vi tit ikke ved hvad mere vi skal ønske os. Men noget de fleste helt sikkert ikke har nok af, det er motion.
Vores kroppe er ikke skabt til stillesiddende arbejde, som jo er normen i dag. Det giver en hel del livsstilsproblemer. Og når problemer ikke bliver løst, har de det med at vokse. Nogle gange bliver den slags problemer rigtig problematiske. Mangel på motion svækker hele kroppen. Ikke kun musklerne, men også de indre organer. Især hjerte, lungerne og kredsløbet.

Gaver der får en til at løbe

Vores kroppe er bygget til at løbe. Oprindeligt, kommer vi alle sammen fra de afrikanske savanner. Igennem de par millioner af år vi har gået på 2 ben, har vi været løbere. Det kan godt være at vores livstil har ændret sig fra at være løbere til at være bønder eller arbejdere. Eller chefer. Men udviklingsmæssigt, er det kun et øjeblik siden at vi er holdt op med at være løbere. Og det har vores kroppe det ikke så godt med.
Vi bliver nemt overvægtige, dovne og får alle mulige helbredsproblemer. Og medmindre man er decideret syg, kan man simpelthen løbe disse problemer væk. Med et løbebånd for eksempel.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *